JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Parallella tester ökar effektiviteten

Den kanske största nyheten i testexekutiven Teststand 2.0 är att programmet kan hantera parallella tester vilket ökar genomströmningen och sänker kostnaderna.
- På ytan ser man inga skillnader men vi har gjort om väldigt mycket, säger, säger Jaakko Kerola från National Instruments Finlandskontor.

- Den viktigaste förändringen är att testexekutiven kan köra flera tester parallellt. Det är en funktion som många hemsnickrade program saknar och som inte är helt lätt att åstadkomma.

Det finns två nya moduler för detta. En för satsvis testning och en för oberoende parallella tester. Den satsvisa testningen passar till exempel för mönsterkortspaneler som ännu inte delats. De ingående korten testas enligt samma mönster och sedan genereras en rapport och nästa panel laddas in.

Den oberoende parallella testningen passar till exempel för mobiltelefoner. Ett antal slutmonterade mobiler testas parallellt och så fort någon är klar skickas den vidare och en ny laddas in.

- Teststand har också fått inbyggda verktyg för versionshantering. Det gör att flera personer kan hålla på och utveckla programmet samtidigt utan att det blir strul med koden, säger Jaakko Kerola.

En annan nyhet är att det går att lyfta in programkod som skrivits i det konkurrerande programspråket HP VEE, liksom programkod gjord i bland annat Visual C++, Visual Basic och Labwiev.

För att underlätta rapportgenereringen används XML (eXtensible Markup Language). Med XML blir det enklare att skräddarsy rapporter för olika målgrupper och att publicera på webben.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)