JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ATM, USB, Ethernet och IP-telefoni i samma krets

Som så många andra satsar Integrated Device Technology (IDT) på små kontor och de uppkopplade hemmet med sin kommunikationsprocessor RC32355. Processorn är tänkt att sättas i små kommunikationsnav, gateway, för hemmet som kan hantera flera datorer och IP-telefonlinjer samtidigt.
RC32355 är enligt IDT den enda processor som har integrerade gränssnitt för ATM, Ethernet, USB och IP-telefoni i samma krets. Processorn är byggd kring en 32 bitars risc-kärna som är klockad till 150 MHz och klarar att hantera 200 miljoner instruktioner per sekund.

Processorkärnan kommunicerar med övriga delar av processorn via en av företagets egenutvecklade standardbussar. Bussen är kopplad till en styrkrets med 16 kanaler och direkt åtkomst till ett tabellminne, Content Adressable Memory. Konstruktionen gör att data kan skickas mellan in- och ut-enheterna i kretsen utan att processorkärnan behöver blandas in. Det gör att belastningen minskar på processorn och att upp till åtta datakanaler kan belastas för fullt i kretsen samtidigt utan att prestanda påverkas negativt. I gengäld tar denna del av kretsen upp ungefär 40 procent av den totala kiselytan.

IDT har tagit fram mjukvaran som krävs för att använda kretsen i ett kommunikationsnav för hemmet tillsammans med Wind River Systems men processorn kan även användas tillsammans med till exempel operativsystemet Linux.

Om allt går enligt planerna för IDT ska RC32355 vara i full produktion till sommaren och kosta strax över 200 kronor.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)