JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. "Ericssony" blir eget varumärke

Framtida mobiltelefoner ska få ett eget varumärke. Det var den viktigaste nyheten när Ericsson och Sony lättade på förlåten kring det gemensamma bolaget, som officiellt startar sin verksamhet den 1 oktober. Kurt Hellström blir styrelseordförande och Katsumi Ihara från Sony blir vd.
Idag kom så det efterlängtade beskedet från Ericsson och Sony om det nya mobiltelefonbolag som så många pratat om den senaste veckan. Och det är en synnerligen broderlig uppdelning som bolagen kommit framtill. ägandet delas lika, styrelseordförande hämtas från Ericsson i form av Kurt Hellström medan vd blir Katsumi Ihara, idag vice vd för Sony. Jan Wäreby, som idag är chef för Ericssons mobiltelefoner, blir vice vd i Sony Ericsson Mobile Communications, som blir det nya bolagets fullständiga namn.

Bolaget blir hälftenägt av parterna och får säte i London, troligen i det hus där Ericsson tidigare tänkt ha sitt huvudkontor.

All mobiltelefonverksamhet, det vill säga forskning, formgivning, utveckling, marknadsföring, försäljning och distribution inom Ericsson och Sony ska samlas i bolaget, som till en början får ungefär 3 500 anställda. Produkterna ska tillverkas av Sony och Ericssons hittillsvarande partner, alltså i huvudsak Flextronics.

Framtida telefoner ska varken heta Ericsson eller Sony, utan få ett nytt varumärke som ännu inte är bestämt. Båda bolagens hittillsvarande produktlinjer ska dock bibehållas under respektive namn.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)