JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norrtelje etablerar sig i Indien

Avtal med lokala elektronikproducenter gör det möjligt för kontraktstillverkaren Norrtelje att erbjuda tillverkning i Indien. Genom att välja tillverkare utanför de stora teknikområdena ska företaget pressa priserna.
Norrtelje har förlagt tillverkning av telekomutrustning till tre fabriker i Indien.
Foto: Erik Stenfors/Norrtelje

- Många företag som etablerar sig i Indien väljer samarbetspartners som ligger i Bangalore, Indiens högteknologiska center. Vi har istället valt att samarbeta med likvärdiga fabriker som ligger utanför Bangalore och kan därmed få ner priserna betydligt, säger Marina Filipsson ansvarig för Norrteljes globala företagssamarbete.

Hon säger att det finns ett stort intresse inom elektronikbranschen att etablera sig i Indien idag.

- Indien är en marknad med enorm tillväxtpotential. Skyhöga handelshinder gör dessutom att kontraktstillverkare föredrar lokal produktion. Det här är ett sätt för oss att erbjuda våra kunder möjlighet att komma ut med sina produkter på den indiska marknaden, säger hon.

Norrtelje arbetar för närvarande med tre elektroniktillverkare i staten Karnataka som tillsammans har ungefär samma storlek som Norrtelje, runt 300 anställda. De ska ta hand om allt från inköp till distribution och lansering och har byggt upp lokala samarbetsnät för att klara av snabba produktionsökningar.

För att utvärdera deras kapacitet har Norrtelje redan överlåtit materialinköp, produktion och test till fabrikerna.

- Det har fungerat utmärkt. Vi är imponerade över deras höga kvalitet och välfunderande logistik samtidigt som tillverkningskostnaderna ligger lägre än förväntat, säger Marina Filipsson.

Hittills är det klart att en av Norrteljes kunder inom områdena telekom och industriell elektronik kommer att ha produktion vid de tre fabrikerna.

- Vår kund är mycket nöjd med de testkörningar som hittills gjorts.

Norrtelje kan dock inte uttala sig idag om hur stor produktionen vid de indiska fabrikerna kommer att bli.

- Genom sitt samarbetsnät med andra tillverkare har de en stor flexibilitet och kan enkelt öka produktionen om kunden önskar.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)