JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tonerjet skriver vidare
Skrivartillverkaren Epson vill fortsätta att utvärdera tekniken Tonerjet från Göteborgsföretaget Array, och köper tjänster och utrustning för 4 miljoner kronor.
även om ordern från Epson var en väntat förlängning av ett löpande kontrakt så tolkar Arrays vd Stefan Winström den som att tekniken fortfarande har en bra chans, trots en lång rad bakslag.

- Samtidigt som vi har underskattat svårigheterna med Tonerjet så har vi också överskattat de övriga teknikernas utvecklingshastighet, säger han.

Men Array har inga planer på att åter vidga sin kraftigt nedskurna utveckling av den förlustförföljda Tonerjettekniken.

Under vintern meddelades att hälften av Arrays 42 anställda skulle få sluta, sedan skrivartillverkaren Matsushita oväntat bestämt sig för att inte satsa på företagets teknik.

- Vi har koncentrerat oss på stabiliteten i skrivarkvaliteten. På just den parametern har vi nästan lika mycket folk som tidigare, men vi har skurit ner supporten, säger Stefan Winström.

Hoppas på processor

Array lägger numera vikten lika mycket vid sitt andra ben vid sidan av Tonerjet: försäljning av Stockholmsföretaget Imsys processor Nisc till världens skrivartillverkare.

Tidigare var tanken att Tonerjet skulle sitta i skrivare som skulle kosta två-tretusen dollar. Men Array tror nu att Tonerjetskrivare kan komma ner lägre i pris, kring 1300 dollar, och riktar nu in sig på färgskrivare för arbetsgrupper.

- Det är fortfarande ett högriskprojekt, det är inget att sticka under stol med, men vi är rätt optimistiska, säger Stefan Winström. Tonerjet har ju aldrig varit så välutvecklat som det är nu. Det finns frågor kvar men vi tror att vi kan lösa det.

över de senaste sex åren har Array sammantaget gått med runt en kvarts miljard kronor i förlust.


Alexander Kristofersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)