JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer minne för smarta kort

68 kbit EEPROM, 160 kbit ROM och 6 kbit RAM

Hitachi lanserar en styrkrets för smarta kort som bakar in den största mängden minne hittills. En hjälpprocessor och flera styrfunktioner ger bättre säkerhet.
Styrkretsen AE46C innehåller 68 kbit EEPROM, 160 kbit ROM samt 6 kbit RAM. Det påstås vara den största mängden integrerat minne för smarta kort som står att finna på marknaden. Styrkretsen baseras på en 16-bitars processorkärna utvecklad för smarta kort. Den är lämplig för de Usim-kort som kommer att användas i tredje generationens mobiltelefoni, GSM-baserade Sim-kort samt avancerade bankkortslösningar. Dessutom finns en hjälpprocessor om 1 024 bitar för snabb multiplicering.

Det stora EEPROM-minnet är speciellt användbart för Usim-kort, som kommer att behöva lagra en större mängd information och fler funktioner än dagens GSM-kort. Hjälpprocessorn gör det lättare att implementera e-handelsfunktioner och waptjänster med hög säkerhetskontroll.

Det finns även en styrenhet för brandvägg, en slumptalsgenerator samt en watchdog timer som ger ytterligare säkerhet åt systemet. AE46C ger stöd för operativsystem anpassade för smarta kort, som exempelvis Multos, Java Card och Windows for Smart Card.

Olika komplement som exempelvis Des-maskin, Uart, faslåst slinga och intervalltimer gör det möjligt att utan några större svårigheter byta applikationsområde.

Styrkretsar för GSM-baserade Sim-kort kan exempelvis anpassas för UMTS-baserade Sim-kort. Prover av AE46C kommer att finnas under tredje kvartalet i år.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)