JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infraröd mottagare ger tunnare mobiler

Just när vi trodde att mobiltelefoner inte kunde bli mindre kommer en slank infraröd mottagare från amerikanska Zilog. Den ska ge en telefon som är 30 procent lägre och dessutom dra mindre ström.
"Slim Line" heter passande nog Zilogs nya familj med infraröda mottagare, kompatibla med standarden IrDA. Med hjälp av dessa mottagare ska konstruktörer kunna bygga in infraröd kommunikation även i den tunnaste handdator, mobiltelefon eller motsvarande.

ZHX1810 heter den första medlemmen i familjen, och den är förpackad i en liten kapsel med storleken 9,1 x 3,4 mm och höjden 2,27 mm. Enligt Zilog gör detta ZHX1810 bara en tredjedel så tjock som de flesta infraröda mottagare på marknaden, även inräknat företagets egen bästsäljare ZHX1010.

Sitter som gjuten

Mottagaren upptar samma yta som de flesta andra mottagare, så att den ska vara lätt att rita in i befintliga kretskortslayouter. Med strömsnål avlysning och ett antal oberoende strömsparfunktioner ska den även ge minskad energiåtgång. Mottagaren omfattar en infraröd sändare, en fotodioddetektor, en växelströmskopplad lysdiod och en avkodare. Den klarar temperaturintervallet -25 till +85°C.

Tack vare en speciell kapsling ska modulen sitta extra bra fast vid kretskortet, så att den inte lossnar när man tappar telefonen i golvet.

Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)