JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mässan nästan utsåld

Med drygt ett halvår kvar till mässan Elektronik/EP 2002 i Stockholm är 97 procent av mässgolvet redan bokat. Trots det saknas flera stora företag i utställarlistan.
När Elektronikmässan slår upp sina portar i älvsjö den 15 januari nästa år så kommer den gamla klyschan om fokus på kärnverksamheten väl till pass. Något stort nytänkande bjuds inte på, däremot ett tämligen brett smörgåsbord med nästan 400 utställare inom komponenter, produktion samt mät&test. Och den som till äventyrs ännu inte bestämt sig för att ställa ut har bråttom.

- Hela 97 procent av mässans yta är bokad. Vi hade faktiskt 84 procent bokat redan för något år sedan, efter komponentmässan i Göteborg, berättar projektledaren Mikael Hagander.

Eftersom tillställningen hålls i den nybyggda C-hallen som ligger aningen separerad från övriga Stockholmsmässan, finns knappast några möjligheter att utöka golvytan. De montrar som finns kvar är så gott som alla ganska små.

Trots detta saknas flera viktiga aktörer i utställarlistan, exempelvis Siemens, Philips, Molex och Avnet. Inom verktyg för elektronikkonstruktion, EDA, finns knappast ett enda företag. Och halvledartillverkarna lyser även i år med sin frånvaro.

Arrangörerna hade ursprungligen planer på ett "halvledartorg", en del av mässan där halvledarbolagen skulle kunna ställa ut med gemensamma arrangemang. Företagen tände dock inte på idén, utan väljer i stället att närvara genom sina distributörer. Vilket kanske inte är så förvånande med tanke på den usla halvledarkonjunkturen.

Förra gången lockades nästan 14 000 personer till denna mässa, den högsta siffran sedan 1980-talet. Mikael Hagander hoppas naturligtvis nå samma fina siffra denna gång, men medger att det kan bli svårt. Många Ericssonbolag har exempelvis ganska hårda restriktioner för mässbesök för närvarande.

- Kom också ihåg att Göteborgsmässan för ett år sedan bara lockade drygt 9 000 besökare. Det är den siffran vi ska överträffa i första hand, säger Hagander.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)