JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fordon i fokus på Snarts konferens

I augusti är det dags för "Real-Time in Sweden 2001". Det är Svenska Nationella Realtidsföreningen, även kallad Snart, som håller sin sjätte konferens.
Snart är en ideell förening med medlemmar från högskolor och industri, vars hjärtan dunkar lite extra för realtidssystem.

- Vi vill ge en översikt både över svensk industri för inbyggda realtidssystem och vilka forskningsprojekt som bedrivs, och dessutom erbjuda en mötesplats för den som vill knyta nya kontakter, säger Martin Törngren, forskare på institutionen för maskinkonstruktion på KTH och ordförande i Snart.

På konferensprogrammet står både en utställning och seminarieprogram, med fokus på teknikområden som fjärrstyrning inom fordonsindustrin med hjälp av drive-by-wire, samt Bluetooth, UML och RT-Corba, som är en realtidsvariant av objektstandarden Corba för utveckling av distribuerade programsystem.

Snart startades i början av 90-talet, med uppgiften att sprida information kring forskningsresultat och förmedla kontakter mellan högskolor, universitet och industrin. Föreningen har varit en av de drivande krafterna bakom Artes, ett svenskt nätverk inom realtidssystem. Artes omfattar idag nära 150 forskarstuderande, ett 30-tal företag och 11 svenska universitet och högskolor.

Konferensen "Real-Time in Sweden 2001" äger rum under Artes sommarskola som också är öppen för andra än realtidsdoktorander.


Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)