JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Xicor slutar med raderbara minnen

Halvledarbolaget Xicor har förändrats kraftigt. Den gamla huvudprodukten, elektriskt raderbara minnen, håller på att fasas ut, fabrikerna är sålda och testverksamheten är lagd på underleverantörer. Framöver är det programmerbara blandat analog-digitala pro
- Vi är som ett nystartat företag, fast vårt varumärke är 20 år gammalt, beskriver Xicors chef Lou DiNardo.

Han var nyligen på ett kort besök i Stockholm, bland annat för att träffa representanter för Ericsson. Den svenska telekomjätten är en nyckelkund för Xicor, som köpare av såväl de gamla stjärnprodukterna, elektriskt raderbara minnen, som de nyare, programmerbara potentiometrarna.

- Vi levererar alltjämt minnen till Ericsson och några andra stora kunder. Vi tjänar knappast några pengar på det, men vi vill absolut ha goda relationer, säger DiNardo.

De programmerbara potentiometrarna, den viktigaste produktserien i Xicors nysatsning på blandat analog-digital teknik, används bland annat för kalibrering av fiberoptiska kommunikationssystem.

En annan produkt, för styrning av effektförstärkare i radiosändare, har också rönt framgångar. Den levereras i en minimal BGA-kapsel med åtta lödkulor.

- Just att den är liten gör att Ericsson och andra är oerhört intresserade.

I den rådande lågkonjunkturen i halvledarbranschen verkar Xicor ha gjort rätt. Företaget är förvisso inte opåverkat, men kunde visa en liten tillväxt under första kvartalet.

- Vi tror att det blir några procents tillväxt under andra kvartalet också, säger DiNardo.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)