JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pentium III kommer in i enkortsdator
Force Computers enkortsdatorer i CompactPCI-format finns nu även för processorn Mobile Pentium III 700 MHz.
Korten CPCI-735 och CPCI-736 är marknadens första flexibla enkortsdatorer i CompactPCI-format som bygger på processorn Mobile Pentium III 700 MHz för inbyggda system.
 
Företaget bakom enkortsdatorerna är Force Computers, dotterbolag till Solectron. Korten använder företagets egenutvecklade PCI-PCI-brygga, kallad Sentinel. Bryggan gör att kortet kan växla läge mellan att sitta i kortplatsen för systemfunktionen och att sitta i en kortplats för periferifunktioner i samma system.
 
CPCI-735 och CPCI-736 är de första korten baserade på Pentium III som har förmågan att fungera såväl i system- som periferikortplatser. Med korten kan man även uppgradera befintliga Pentiumbaserade tillämpningar.
 
Enkortsdatorerna är tänkta för tillämpningar som datortelefoni, paketförmedling, röstkommunikation över Internetprotokoll, lagring på sekundära skivminnen (raid) och annan krävande nätverkskommunikation.
 
CPCI-735 är den tredje produkten i Forces familj av enkortsdatorer i CompactPCI-format. CPCI-736 är den första i företagets CompactPCI-serverfamilj för CPSB-system (Compact Packet-Switching Backplane). CPCI-736 uppfyller specifikationerna PICMG 2.16 CPSB och ska fungera utmärkt för tillämpningar för korskopplare. Enligt företaget är CPCI-736 den första plattformen som uppfyller PICMG 2.16 CPSB.


Torun Bager
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)