JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson drar ner på kabeltillverkningen

Mindre efterfrågan på kabel leder till att Ericsson skär bort delar av sin kabeltillverkning. Tvåhundra anställda varslas. Värst drabbas fabriken i Hudiksvall.
Ericssons kabeltillverkning bytte tidigare i år namn från Ericsson Cables till Ericsson Network Technologies. Enheten har tidigare varit ett av företagets mer lönsamma områden, men nu verkar även kabeltillverkningen drabbats av minskad orderingång i telekomkrisens spår.

- Exakt hur neddragningarna drabbar de olika verksamheterna är inte bestämt. Vi sitter för närvarande i diskussion med facket om detta, säger åse Lindskog, presschef på Ericsson.

Hon vill i dagsläget inte kommentera vilka olika delar av verksamheten som kommer påverkas. Klart är i alla fall att Hudiksvallsfabriken drabbas hårdast, men även anställda vid fabrikerna i Sundbyberg och Skellefteå kommer att varslas. Enligt uppgifter i Dagens Industri är det tillverkningen av kopparkabel i Huddiksvall och fibersvetsar i Sundbyberg som uppvisar otillräckliga resultat.

åse Lindskog påpekar att neddragningarna vid kabelfabrikerna är ett led i det sparpaket som Ericsson presenterade i mars.

även andra företag i kabelbranschen har det tufft. Tidigare i somras avskedade amerikanska Corning, världens största fiberkabeltillverkare, tusen personer samt meddelade att minst tre fabriker i USA kommer att stängas. även Corning förklarar sitt besparingspaket med nedgången i telekombranschen.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)