JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mikrovågor skonsamt för känsliga kort

Lamda Technologies lanserar en nytt härdningssystem speciellt anpassad för flexibla produkter som smarta kort och smarta etiketter. Med hjälp av mikrovågor med varierande frekvens minskar risken för överhettning och processutfallet förbättras.
Det nya härdningssystemet Microcure 5300 klarar av att hantera ett kontinuerligt flöde av produkter, utan att behöva stänga luckor eller dela upp produkterna i satser. Det gör att produkter som smarta kort, smarta etiketter och andra produkter kan behandlas snabbare. De tillverkas ofta i paneler eller så kallat reel-to reel-format, det vill säga ett löpande band av enheter som går direkt från en rulle till en annan.

Den härdar främst limmer för underfill till flipchip och BGA-kapslar, men kan även användas vid fastlimning av optiska komponenter och CSP-kapslar.

Microcure 5300 bygger liksom sina föregångare på mikrovågshärdning med varierbar frekvens, så kallad VFM. Den har ett system av mikrovågsspärrar som stänger inne den elektromagnetiska strålningen inom härdningsområdet och tillåter därmed systemet att alltid vara öppet. Genom att ta emot produkter utan avbrott minskar risken för ojämn uppvärmning

- Härdning med VFM har flera fördelar, säger Björn Johnsson på Sincotron som representerar Lamda Technologies i Sverige.

Det går det ungefär tio gånger fortare att härda med mikrovågor jämfört med uppvärmning i konventionella ugnar. Utrustningen tar 30 till 40 procent mindre golvyta jämfört med en vanlig härdugn med forcerad konvektion. Genom att dessutom variera frekvensen minskar risken för överhettning och valvbildning som annars kan uppkomma vid mikrovågsteknik.

- Microcure 5300 är speciellt lämpligt för smarta kort och etiketter då dessa är speciellt känsliga för värme, säger Björn Johnsson.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)