JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Varm ugn smälter blyfritt lod

Speedline Technologies har tagit fram en ny lödugn som passar för blyfri lödning. Med hjälp av många värmeelement och effektiva blåsmaskiner klarar ugnen att värmas upp till 350 grader.
Ugnen som heter Bravo 8150 är utformad för omsmältningslödning med hjälp av forcerad konvektionsvärme. Den har åtta värmezoner med värmeelement vid varje luftintag för att elementen ska kunna värma upp största möjliga mängd luft på kort tid. Två blåsmaskiner finns i varje zon för att ge en maximal genomströmning av luft.
 
Bravo 8150 klarar därmed processtemperaturer kring 350°C, vilket gör att den lämpar sig för lödning med blyfria lod som kräver högre lödtemperaturer. Den kan också löda i kvävgasmiljö och har PVAC, Process Volatile Active Cleaning, vilket innebär att förångat flussmedel tas tillvara genom att luften leds in i ett kylelement och kondenserar. Dessutom har ugnen ett automatisk rengöringsprogram som renar ugnen med kvävgas.
 
Bravo 8150 kan lagra upp till 1 000 olika temperaturprofiler, vilket gör systemet flexibelt för produktionsförändringar. Användargränssnittet bygger på Windows NT med kontrollskärmar med kontinuerlig driftsövervakning, underhåll- och felsupport med realtidsgrafik och avlusningsfunktioner


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)