JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. "Det kommer 12 104 besökare"

Tisdagen den 15 januari klockan nio slås portarna upp för Elektronik-EP 2002, årets kraftsamling i elektronikbranschen. Hur lyckad mässan blir hänger i stor utsträckning på hur många besökare som kommer.
Visserligen brukar mässarrangörer och en del utställare framhäva att besökarnas "kvalitet" är viktigare än antalet. Men ju fler besökare som kommer desto fler viktiga personer finns med stor sannolikhet bland dem. För ärligt talat, en elektronikmässa går bara de intresserade på.

Besökarantalet hänger delvis på mässans koncept och arrangörernas förarbete. Lika stort ansvar har dock utställarna - de måste bjuda in alla sina kunder, ha tydlig marknadsföring och förstås ha bra saker att ställa ut.

årets mässarrangörer ser ut att på det hela taget ha gjort ett bra jobb. Nya grepp, som blyfri produktion inför publik och Bluetoothpark känns helrätt.

Oroande nog verkar det vara lite klenare med upphaussningen från utställarnas sida. En del av dem är missnöjda med att det i år kostar pengar att komma in. Konjunkturen och reserestriktioner i industrin är andra skäl till att hålla förväntningarna måttliga.

Mässarrangörerna vägrar i år att offentliggöra sina gissningar om besökarantal. Den förra elektronikmässan i Stockholm år 1999 lockade 13 988 personer, och den 1996 drog 12 800. Komponentmässan i Göteborg drog inte fullt 10 000 personer förra året en klar missräkning. Min gissning för Elektronik-EP 2002 blir 12 104 besökare - men jag hoppas innerligt att det är en underskattning. För elektronikmässor är kul, gå dit och se själv!

PS. Elektroniktidningens bidrag för att locka publik, Heta Stolen (monter C01:51) och den dagliga mässtidningen (C05:48) återkommer förstås även på denna mässa. Välkommen dit!


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)