JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Folknöje att prova Bluetooth

- Det har hållits massor med seminarier om Bluetooth, men vi ville göra något praktiskt.
Så förklarar Magnus Eriksson på Stockholmsmässan beslutet att ha en testplats för Bluetooth-prylar på Elektronik/EP. Tanken är att både utställare och mässbesökare ska kunna ta dit bärbara datorer, telefoner, hörlurar eller vad man nu har och få dem testade.

- Bluetooth tycks ständigt vara i ropet, vare sig det är förespråkarna som talar eller de som bara ser svårigheterna. Men ett påtagligt problem är att få produkterna certifierade, så vi har valt att visa upp den verksamheten.

Det sker i Bluetooth Park, en avdelning som mässan har satt upp tillsammans med Semko. Semko är en så kallad Bluetooth qualification body, alltså en institution som får certifiera Bluetooth-utrustning.

Förutom Semko ställer fyra andra företag ut i Bluetooth Park. Det är bland annat IAR som har ett pc-baserat verktyg för att hjälpa utvecklare genom kvalificeringsarbetet och Nohau som säljer Bluetooth-programvara för inbyggda system.

Finns det inte en risk att Bluetooth Park retar andra utställare, som kanske också hade velat ställa ut där?

- En risk finns det väl alltid, men det här är företag som Semko hade samarbete med sedan tidigare. Det är Semko som har valt ut dem. Samtidigt vet jag att flera andra utställare kommer visa Bluetooth i sina egna montrar, säger Magnus Eriksson.

I skrivande stund (13 december) pågår en utvecklarkonferens för Bluetooth i San Francisco, och där diskuterar man om genombrottet ska komma 2002 eller om det dröjer ytterligare ett år.

För 2002 talar att många har både kretsar och programvara framme, för 2003 att kostnaden fortfarande är ett problem.


Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)