JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny nedläggning i Norrköping

Amerikanska Solectron, en av världens största kontraktstillverkare, stänger sin enhet i Norrköping. 270 anställda förlorar jobbet.
- Att vi lägger ner i Norrköping beror på den vikande telekommarknaden, säger Lennart Ivarsson på Solectron.

Företaget etablerade sig i Sverige 1997 när man tillsammans med konkurrenten SCI fick ta över Ericssons produktion av kretskort till AXE-växeln. Solectron byggde då upp en anläggning för att produktionsanpassa kundernas konstruktioner.

Anläggningen invigdes 1998 och hade som mest 470 anställda inklusive inhyrd personal. Under de senaste 15 månaderna har personalen minskats med 200 personer i Norrköping. Även i Östersundsfabriken, där de 600 anställda kör små och medelstora volymer, har personalen reducerats med 450 personer.
Solectron hade dessutom en enhet i Stockholm som sysslade med testmetoder och testutveckling. Den hade som mest 30 anställda men lades ned i augusti i fjol.

I Norrköping är majoriteten av de anställda utvecklingsingenjörer men det finns dessutom två ytmonteringslinor liksom maskiner för att testa korten, både med flying probe och med röntgen. Hur de svenska kunderna nu ska förses med utvecklingshjälp är inte klart.

- Vi diskuterar det med kunderna just nu.
Företaget har dock liknande utvecklingscentra, eller New Product Introduction, som man själv kallar det ibland annat Tyskland, Frankrike och Skottland.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)