JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Blyfri lathund, nu för nedladdning

Branschforskningsbolaget IVF i Mölndal är klara med sin lathund för blyfri elektronikproduktion, som de tagit fram tillsammans med sina nordiska partners Delta, Sintef och Kotel.
Lathunden vänder sig till företag som ska gå över till blyfri tillverkning, och innehåller allt från översikter över lagar och direktiv till handfasta råd om materialval och processer.

- Produkter som släpps på marknaden efter den 1 juli 2006 ska vara blyfria om de inte berörs av något undantag. Därför är det hög tid att börja tänka på det om man producerar elektronik, säger Dag Andersson på IVF.

- Många konstruktörer har inte riktigt vaknat ännu. Vi hoppas att den här lathunden ska leda till att de börjar prata med sina underleverantörer om hur de ska gå till väga. De har faktiskt bara tre år på sig.

"None Lead-free Soldering Guideline" ska vara ett levande dokument som uppdateras kontinuerligt. Den innehåller dessutom många länkar till internetsajter där informationen hela tiden uppdateras.

Den har tagits fram inom ett IVF-koordinerat projekt finansierat av Nordisk Industrifond, NI, som heter "Blyfri elektronikmontering hos SMF i Norden", men kallas None, No Lead in Nordic Electronics. Det är ett initiativ av MQS Network, ett nordiskt nätverk för mönster- och kretskortsrelaterade frågor.

Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)