JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson vässar inköpsenheten

Genom att dela kärnenheten för inköp i två delar ska Ericsson pressa kostnaderna ytterligare.
- Arbetet med att trimma våra inköpskostnader har pågått oförtrutet, men vi måste höja oss ytterligare. Det finns stora möjligheter att bli bättre inom hela koncernen, eftersom inköpsarbetet fortfarande är alldeles för spritt, säger Ericssons operative chef Per-Arne Andersson i koncernens personaltidning Kontakten.

Rent praktiskt kommer dagens kärnenhet Supply and Sourcing att delas i två delar senare under året. Chef för Sourcing blir Per Tjernberg som rekryterats från vd-posten på konsultbolaget Frontec. Den nuvarande chefen Mats Granrid tar hand som Supply.
Enligt Kontakten är det inte i detalj klart hur fördelningen mellan de båda avdelningarna ska ske.

Dock ska Sourcing svara för förhandlingar av ramavtal medan Supply sedan ser till att dessa avtal efterföljs. Supply ska också sköta inköpen till Ericssons fabriker.

- Jag räknar med att kunna skapa en effektivare leverantörsstruktur genom en effektiv samverkan inom Ericsson, när det gäller såväl utveckling som produktion och logistik, säger Per Tjernberg till Kontakten.

Per Tjernberg är 41 år och har civilingenjörsexamen från Chalmers i Göteborg. Han har varit inköpsansvarig på Telia, men även arbetat med både inköp och omstruktureringar inom SKF, Pharmacia-Upjohn och Volvo-Renault.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)