JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Emerson i Söderhamn hårdbantas

Norska EMGs köp av Emerson Energy Systems produktionsanläggning i Söderhamn har gått i stöpet. Nu varslas cirka 90 av de 120 anställda.
- Det visade sig att avtrappningen var betydligt snabbare än vad de själva trodde så det fanns inget underlag för att driva fabriken vidare, säger Inge Lojander som är vd på Elektronik Partner i Vänersborg.

Företaget ingår i norska EMG-gruppen och planerade att ta över kretskortsfabriken med 120 anställda.

- Vi hade ingen annan produkt att fylla på med så snabbt som hade behövts så köpet föll.
Emerson har flyttat produktionen av sina kraftmoduler för telekomsystem till lågkostnadsländer i Sydostasien. Kvar i Söderhamn blir service och eftermarknadsaktiviteter.

- Vi är ett regionalt konfigurationscenter vilket innebär att vi bygger system för Europa och mellanöstern. Vi gör också garantireparationer och uppdateringar, säger Arild Frånberg som är Emersons platschef i Söderhamn.

Företaget kommer nu att flytta ur sina lokaler som blivit för stora. Verksamheten koncentreras till den så kallade Flygstaden. Av de 120 personer som arbetar med kretskortproduktion kommer cirka 30 att bli kvar. Efter neddragningarna kommer Emerson att ha cirka 200 anställda i Söderhamn. När verksamheten var som störst får några år sedan sysselsatte företaget runt 1000 personer.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)