JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note växer i Värmland

Kontraktstillverkaren Note har vuxit ur sina lokaler i värmländska Torsby. Kommunen bygger därför en helt ny fabriksbyggnad på 4 000 kvadratmeter åt företaget.
- Vi räknar med att flytta till de nya lokalerna runt årsskiftet, säger Gerd Levin-Nygren som är vd för Notes fabrik i Torsby.

Företaget har vuxit snabbt sedan Note köpte verksamheten från Trienta år 2000. Då omsatte fabriken i Torsby 55 miljoner och hade 70 anställda. I år siktar man på att nå 150 till 170 miljoner och antalet anställda är uppe i 120 personer.

- Vi har helt enkelt vuxit ur vår gamla fabrik. Nu får vi en dubbelt så stor lokal som dessutom är anpassad för framtidens elektronikproduktion, säger Gerd Levin-Nygren.

- Det kommer att vara mindre av montering och mer av renrum och skrivbord, säger Erik Stenfors som är vd för Note-koncernen.

- Det är samma anpassning som vi gjort i Lund efter branden där i våras. Sverige har mycket duktiga ingenjörer och det är där jag tror att vi kan konkurrera med Kina och andra lågkostnadsländer.

Ett steg i den riktingen är de kompetenscentra man också skapar vid varje fabriken och som är tänkt att hjälpa kunderna att kapa produktionskostnaderna. Se artikel nedan.

Den nya fabriken i Torsby är förberedd för expansion vilket ger också goda möjligheter att växa vidare. Verksamheten är fokuserad på fordonselektronik som stått emot de senaste årens nedgång mycket bra. Bland annat har företaget nyligen fått ett stort kontrakt med Atlas Copco som flyttat hem tillverkning till Sverige.

Det är Torsby kommun som ska bygga och äga fabriken. Note hyr lokalen men hur lång hyreskontraktet är eller vad hyran blir vill koncernens styrelseordförande och huvudägare Sten Dybeck inte avslöja.

- Kontraktet är på många år och har vi fel blir det inte roligt. Men jag är övertygad om att det finns en framtid för elektroniktillverkning i Sverige. Det är därför vi gör det här.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)