JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Åtta som tar krafttag

Åtta Europeiska företag går samman och skapar en organisation under namnet "Engineering center for power electronics, (ECPE). Tanken är att öka kunskapen och intresset för kraftelektronik. Det gäller all form av kraft, från elbilar till DCDC-omvandlare.De åtta företagen är Conti Temic, Epcos, Infineon, MNB Minebea, Semikron, SEW-Eurodrive, Siemens and ST Microelectronics.
- Vi räknar med att ytterligare cirka 20 företag kommer att ansluta sig före årets slut, säger Leo Lorenz som är ordförande i ECPE och anställd på Infineon.

Företagen kan delta på två nivåer, antingen som så kallad "principal partner" vilket kostar 50 000 euro per år eller också som "associate partner" vilket kostar 20 000 euro per år. Till det kommer en engångsavgift på 5 000 euro.

Medlemsavgifterna kommer bland annat att användas till forskningsprojekt inom bland annat systemdesign, halvledarteknik och konstruktion. De första ska komma igång redan till hösten. ECPE, med bas i tyska Nuremberg, ska samarbeta med högskolor och institut för att skapa ett antal kompetenscentra runt om i Europa.

Ett av motiven till satsningen är att öka intresset för området. Bristen på kunniga kraftingenjörer gör nämligen att industrin flyttar utveckling och produktion till Asien. ECPE vill därför öka intresset hos de blivande studenterna för området.
Ett annat motiv är att snabba upp utvecklingen, sänka kostnaderna och sprida riskerna genom att företagen gör arbetet gemensamt.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)