JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Här finns den goda formen

Montern Design Forum, C03:22, är tänkt att bli en plats där företag och unga industridesigners kan mötas.Här delar även forskningsinstitutet Imego ut sitt årliga designpris tisdagen den 2 september klockan 10.30.
Industridesign är ett område som forskningsinstitutet Imegos prioriterar, bland annat genom att årligen dela ut priset Imego Design Award till en eller flera sistaårsstudenter på någon av landets design- eller arkitektutbildningar. Men själva priset är bara toppen på ett isberg.

- Den som vill jobba som industridesigner måste känna till något om mikrosystem. Därför åker vi varje år runt till alla landets designskolor och har en workshop om sensorer och mikroteknik. Då bjuder vi också in till tävlingen, berättar Manoo Eibpoosh som ansvarar för industridesign på Imego.

Tävlingsbidragen behöver inte vara färdiga produkter, utan kan lika gärna vara hypotetiska designförslag.

Ett villkor är dock att minst en mikrosensor på något sätt ska finnas inbyggd och ha en central funktion i produkten.

- Vi brukar få 50-70 bidrag, berättar Manoo Eibpoosh.

På Design Forum, som Imego arrangerar i samarbete med mässan, utdelas såväl 2002 som 2003 års priser. även vinnarna från 1999 till 2001 finns i montern, liksom två tämligen spektakulära examensjobb som studenter från Lund gjort åt Nasa. Manoo Eibpoosh betonar att montern inte har något kommersiellt syfte.

- Meningen är att det ska bli en mötesplats för duktiga designstudenter och företag som vill veta mer om industridesign, säger han.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)