JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Möte i mönsterkortsbranschen

Under två dagar, den 1 och 2 september samlas mönsterkortsbranschen för det årliga evenemanget MQS Nordic days.I år ligger konferensen i anslutning till Göteborgs-mässan för att deltagarna ska få möjlighet att hinna med båda arrangemangen.
MQS, som ska utläsas mönsterkortskvalitet genom samverkan, är ett nordiskt nätverk som ska bidra till kompetensutveckling och utökat samarbete inom elektronikindustrin i Norden med fokus på mönsterkort.

Branschen har de senaste åren krympt kraftigt i skuggan av den utdragna telekomkrisen. I stort sett allt som kan kallas volymproduktion är borta samtidigt som nya och strängare miljökrav håller på att slå igenom.

MQS har därför bett sina medlemsföretag att ta sig en titt i kristallkulan. Resultatet av undersökningen presenteras som första punkt på måndagen.

Flera av föredragen har miljövinkel. Bland annat ska Erik Sylwan berätta om den kommande Svanenmärkningen av mönsterkort.

På tisdagen delas branschpriset MQS Award ut för femte gången. Priset har instiftats för att främja utvecklingen och kvaliteten av mönsterkort och har tidigare gått till Aspocomp, Trienta, Elprint och till Esbjörn Johansson som skrivit en bok om mönsterkort.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)