JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Northlight Optronics flyttar till Järfälla

Northlight Optronics hyr in sig i Zarlinks renrum i Järfälla, precis som Elektroniktidningen spådde i början av sommaren.
- Kontoret och kapslingen har redan flyttats över till Järfälla, säger Birgitta Skoglund, general manager på Northlight Optronics, det bolag som tagit över Ericssons optofabb.

Optofabben kommer successivt att flyttas över från Kista under hösten och allt ska vara installerat i de nya lokalerna vid årsskiftet. Målet är att produktionen ska vara i full gång till våren.

- Men vi kommer inte att ha några avbrott i våra leveranser. Vi har planerat för flytten en längre tid och förproducerat kretsar.

Totalt kommer Northlight att hyra 1 200 m2 renrum samt 1 600 m2 kontors-, labb- och produktionsyta av Zarlink. Således får företaget ett cirka 400 m2 större renrum jämfört med i Kista, vilket ger utrymme för expansion på sikt. Till en början kommer emellertid produktionskapaciteten att hållas på samma nivå som innan flytten.

Delar kostnader med grannarna
Redan när Northlight bildades togs beslutet att företaget skulle flytta från Kista av kostnadsskäl. Hyrorna där är för höga, och det är inte kostnadseffektivt att vara kvar som ensamt fabbföretag när Infineon flyttar sin produktion till Tyskland.

- Här i Järfälla blir vi tre företag som volymproducerar framöver, det gör att vi kan hålla nere kostnaderna genom att dela på infrastrukturen och skötseln av denna.

även kompetensmässigt ser hon fördelar med att ha Zarlink och Silex Microsystems som nära grannar.

- För Northlight är flytten ett lyft. Först nu känner vi att vi är ett eget företag, säger Birgitta Skoglund.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)