JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. HGL säljer Ronneby och lägger ned Karlskoga

Kontraktstillverkaren HGL koncentrerar nu alla resurser till Flen. Verksamheten i Karlskoga läggs ned och kretskortsfabriken i Ronneby säljs till den lokala ledningen.
- Vi har sedan ett par år tillbaka satsat på systembyggnation och på teknikutveckling. Därför har vi velat dra oss ur detaljtillverkningen, säger HGL:s koncernchef Jan Skoglund.

Företaget har marknadsfört strategin som "HGL Total" där man tar uppdrag från ax till limpa.

- Vi har kunder som kommer med en idé och sedan gör vi hela utvecklings- och produktanpassningsarbetet. Som exempel kan jag ta Rosengren Gunnebos system Safe Pay som hanterar sedlar och mynt.

Men uppdragen kan lika gärna handla om att ta en halvfärdig produkt och industrialisera den eller att förbättra en färdig produkt.

- För att kunna lägga alla resurser på HGL Total har vi valt att avveckla vårt engagemang i Ronneby och Karlskoga, säger Jan Skoglund.

Kretskortsfabriken i Ronneby, som går med vinst och har 110 anställda, säljs till den lokala ledningen.

- Vi kommer att fortsätta samarbetet med dem och de kommer att behålla namnet HGL.

Fabriken i Karlskoga försattes i konkurs i somras. Den hade runt 100 anställda och sysslade med mekanisk bearbetning för telekomindustrin.

- Den drabbades hårt av telekomkrisen och även om vi lagt stora pengar på att ändra inriktningen är det fortfarande minst ett halvår kvar till den går runt, säger Jan Skoglund.

Kvar av HGL blir enheten i Flen med 180 personer och fabriken i Kina med cirka 90 anställda.

- I Flen bygger vi ihop systemen men det finns ingen kretskortstillverkning. Vi har också en grupp på 30 personer där som sysslar med teknikutveckling.

Fabriken i Kina är en sammansättnings- och mekanikenhet. Produktionen är i första hand avsedd för den kinesiska och den asiatiska marknaden.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)