JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth motar buller

Hörselskydd med inbyggd komradio klarar minst 200 meter

Två hörselkåpor med inbyggda högtalare, mikrofon och Bluetooth, och vips har du en efterfrågad Bluetoothtillämpning. Räckvidden är uppåt 200 meter.
Connectron är ett företag med många års erfarenhet av att leverera kommunikationsutrustning till polis, brandkår och militär. Sedan de fick upp ögonen för Bluetooth har de kläckt flera idéer som de med hjälp av Bluetooth-moduler från Free2move realiserat.

Bluetooth som komradio
Den senaste idén är att koppla ihop två hörseskydd för bullriga arbetsplatser med Bluetooth för att få ett komradiosystem.

- Senare i år kommer vi att ha en låda så att hela arbetslag kan prata med varandra, men det är väldigt vanligt att bara ha två gubbar som behöver prata med varandra, säger Johan Jönander på Connectron.

Han känner inte till den exakta räckvidden, men när Elektroniktidningen provade systemet på mässan i Göteborg kunde vi tala störningsfritt med varandra trots att vi stod vid var sin kortsida av mässhallen. Systemet är mycket lättanvänt, och batteritiden åtminstone en arbetsdag.

- De som provat systemet är alltid lika lyriska, hävdar Johan Jönander.

Free2move har specialiserat sig på Bluetooth för industritillämpningar, och ställer ut i mässans temapark för Bluetooth.

- Vår grej är egentligen själva Bluetoothmodulen. Men kunderna kommer och vill ha mer samarbete så vi går mer och mer mot slutprodukter, säger Dan Hellgren på Free2move.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)