JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PXI-modul digitaliserar i rekordfart

Strategic Test, som är specialist på pc-baserade instrument, har utvecklat en digitaliserare i 3U PXI-format med två kanaler. Det är industrins första PXI-modul som har 16 bitars upplösning och klarar att sampla en miljon gånger per sekund.
I början på sommaren introducerade amerikanska Strategic Test - med huvudkontor utanför Stockholm - en digitaliserare i PXI-kortformat som påstås vara vassast i sitt slag för dagen.

Kortet, kallat UX4550, har två kanaler med 16 bitars AD-omvandling. Det kan programmeras att sampla mellan 1 kS/s och 1 MS/s, och samplingen kan styras med en intern så väl som en extern klocka. Varje kanal kan programmeras med ett av fyra alternativa inspänningsområden, ±1V, ±2V, ±5V, eller ±10V.

Stor dynamik

Tanken är att kortet ska användas i mätningar som kräver stor dynamik. Det har ett signal-brus-förhållande på 89 dB, ett spuriousfritt dynamiskt område på -89 dB och 14 effektiva bitar (ENOB).

Den inspelade signalen lagras i ett internt minne. Som standard är UX4550 bestyckat med ett minne som lagrar 8 miljoner samplingar, men kortet går även att få med en minneskapacitet utökad till endera 16, 32 eller 64 miljoner samplingar. Ett alternativ är också att signalen kontinuerligt skickas över PXI-bussen till ett minne i datorn. Överföringen kan i så fall ske med upp till 100 Mbyte per sekund.

Kortet kan även fås med andra tillval, exempelvis "multiple recording" som innebär att en serie vågformer kan spelas och "gate sampling" som betyder att en inspelning startas eller stoppas när en extern TTL-signal byter nivå.

UX4550 kostar 6 034 US-dollar i standardutförande och 9 254 US-dollar med ett inbyggt minne om 64 miljoner samplingar.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)