JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snabbt och billigt oscilloskop klarar USB-test

Agilent Technologies har lanserat ett oscilloskop som klarar att sampla 10 GSa/s på alla fyra kanaler. Företaget hävdar att det är det billigaste i sitt slag. Likaså uppfyller det testning enligt USB 2.0
- Vårt nya oscilloskop i Infiniium-familjen erbjuder 10 GS/s till samma pris som man tidigare fått betala för ett 5 GS/s-instrument, säger Ron Nersesian, chef för Agilents division Design Validation.

Oscilloskopet, Infiniium 54852A, har en bandbredd på 2 GHz.

Tillsammans med probsystemet 1130A Infiniimax är oscilloskopet certifierat för testning enligt USB 2.0 av intresseorganisationen USB Implementers Forum. Samtidigt har instrumentet ett minnesdjup på upp till en miljon data per kanal och snabb minnesrespons eftersom det samplar 10 GSa/s på alla fyra kanaler.

Agilent använder den egna tekniken, Megazoom, i instrumentet. Det innebär att oscilloskopet snabbt och noggrant kan samla in långa serier av vågformsdata. Tillsammans med analysprogram gör detta att 54852A är lämpat att använda vid test och kvalificering av inbyggda system, hävdar Agilent.

Oscilloskopet har ett Windows-gränssnitt som ger användaren tillgång till en mängd egenskaper och tillämpningar, exempelvis seriell dataanalys med klockåtergivning och jitteranalys.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)