JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Det rör sig på mikrovågsvägen

Politikerna i Västra Götalandsregionen har anslagit 2 miljoner kronor för att delfinansiera utvecklingen av bärarmaterial för mikrovågstillämpningar. Projektet leds av Microwave Road, ett kluster av mikrovågskompetenta företag mellan Göteborg och Jönköping.
- Detta är veterligen första gången politiker i regionnämnden finansierar ett tekniskt projekt. Det visar att de tror på oss, säger Microwave Roads koordinator Peter Wahlberg.

Projektet som är klustrets första ska komma igång under hösten. Då hoppas Peter Wahlberg också på positivt besked från Vinnova för den ansökan man lämnat in för att starta ett kombinerat bilelektronik och kommunikationsprojekt inom Vinnväx-programmet. Microwave Road har länge uppvaktat fordonsindustrin, bland annat inom ramen för forskningsprogrammet IVSS.

- Det finns massor av synergimöjligheter mellan telekom- och fordonsvärlden. Vi har många förslag på hur de ska utnyttjas och vi jobbar hårt på att sälja in dem, säger Wahlberg.

Klustret Microwave Road har numera 32 medlemmar varav 27 är företag och de övriga är institut, kommuner och andra organisationer.

- Det är nog det mest positiva - att vi fått till en aktiv dialog mellan alla inblandade parter, kommuner, Chalmers och både stora och små företag, säger Wahlberg.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)