JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Notes börsmiljoner bränner i fickan

Nya målet - bli bland Europas största inom fem år

Efter börsintroduktionen i somras har kontraktstillverkaren Note satt upp nya mål. Inom fem år ska bolaget vara bland Europas största i sin bransch. Expansionen ska ske med hjälp av pengarna från nyemissionen.
Den som köpte aktier i Note vid midsommarens börsintroduktion har hittills inte gjort någon lysande affär. Aktien har gått sämre än generalindex och kursen har legat någon tia under utgångspriset 75 kronor.

För bolaget var dock börsintroduktionen framgångsrik, en kulmen på ett intensivt och givande halvår. Vd Erik Stenfors var påtagligt stolt när han nyligen presenterade siffrorna för årets första sex månader - omsättningen har ökat med 45 procent, vinsten med 15 procent och kassaflödet är positivt. Ett par nya kunder har också tillkommit, bland dem Åkerströms, Gunnebo och Avitec. Dessutom har man minskat skuldbördan och har över 100 miljoner kronor i kassan.

De pengarna ska användas för expansion. Erik Stenfors är försiktig med att ange något tempo, men konstaterar att företaget satt som nytt mål att bli en av de ledande kontraktstillverkarna i Europa senast år 2009.

- Det kanske låter ambitiöst, men jag tror det blir lättare att uppfylla än vårt första mål som vi satte upp år 2000, då vi sa att vi skulle bli ledande i Sverige 2005, säger han.

Man blir inte ledande i Europa utan verksamhet i England, Frankrike och Tyskland, konstaterar Erik Stenfors, så där kommer man att etablera säljkontor eller fabriker för höga krav, på Notespråk kallad Excellence Plant. Vad gäller massproduktionen antyder han att den på sikt måste flyttas öster om EU.

I veckan lånar dessutom företaget lite stjärnglans från fotbollskändisen Sven-Göran "Svennis" Eriksson som inviger Notes nya fabrik i Svennis hemort Torsby.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)