JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flextronics köper Wavebreaker?
Acreoavknoppningen Wavebreaker, bildat förra året för att kommersialisera den kompetens som byggts upp inom det statsstödda Soctrixprojektet, är på väg att köpas upp. Enligt uppgifter till Elektroniktidningen heter köparen Flextronics Design.


Wavebreaker i Norrköping ligger i långt gångna förhandlingar om en försäljning av bolaget. Affären kan gå i lås inom någon månad.

- Vi, och då talar jag för personalen, tycker att det vore den bästa lösningen för att driva företaget vidare, säger vd Patrik Eriksson.

Han bekräftar att diskussioner förs men vill inte säga vem den tilltänkta köparen är. En annan person, med insyn i affären, bekräftar dock för Elektroniktidningen att det handlar om Flextronics Design. Detta förnekas dock av Claes Winzell, som är chef för Flextronics svenska designcenterverksamhet.

- Jag har aldrig hört talas om bolaget, säger Winzell.

Wavebreaker bildades i juli förra året som en förlängning av rf-konstruktionsprojektet Soctrix, som drivits av Acreo i Norrköping i flera år. Soctrix var en del av den statsstödda system-på-kiselsatsningen Socware, och hade som mål att ta fram en demonstrator som kombinerade Wlan och 3G i en krets. Man nådde inte ända fram, men byggde upp såväl kompetens och erfarenhet som ett antal rejäla IP-block.

Dessa konstruktioner, för såväl rf, som basbands- och blandsignalskretsar var tänkta att utgöra stommen i Wavebreakers produktportfölj. Men bolaget har inte offentliggjort några order.

Idag jobbar 15 personer på Wavebreaker, varav de flesta är kvar från Soctrixtiden. Enligt Patrik Eriksson är det primärt de anställdas kompetens som den tilltänkta köparen tilltalas av - de konstruktioner man tagit fram är av underordnad betydelse.

Flextronics Design etablerade sig som stor konstruktionskonsult i Sverige då man år 2002 köpte Bluelabs med 280 anställda och bas i Göteborg. Sedan dess har verksamheten organiserats om ett flertal gånger. Idag sysselsätter Flextronics Design runt 400 personer. Verksamheten är organisatoriskt skild från den elektronikproduktion och serviceverksamhet som Flextronics också bedriver i Sverige.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)