JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Linköpingföretaget HS Memory har utvecklat en minnesarkitektur i IP-format som klarar 50 Gbit/s. Nu söker företaget samarbete med ett globalt minnesföretag för att komma vidare.
HS Memory grundades år 2002 för att kommersialisera en patenterad minnesteknik från Saab. Nu jobbar företaget med att skaffa en samarbetspartner i USA eller Asien.

-         Vi har knutit till oss en amerikanska firma som letar partner till oss, säger Håkan Rosen, som arbetar med att knoppa av militär teknik till civil på Saab.

Det HS Memory förvaltar över är en svensk minnesteknik som från början utvecklades för att användas i radarsystemet i JAS 39 Gripen. Nu är det istället civila tillämpningar som står på agendan. Man kan exempelvis tänka sig att använda arkitekturen i grafikminnen eller nätverksminnen.

Konceptet är både en minnesarkitektur och ett gränssnitt i IP-format, men det är främst det seriella gränssnittet som HS Memory arbetet med att definiera på senare tid.

-         Vårt minne har en pipelinearkitektur som ger hög kommunikationshastighet.

-         Det unika med vår lösning är att man kan koppla samman flera minnen utan att hastigheten påverkas, inga fördröjningar skapas. Det gör minnet flexibelt och enkelt att byggas ut, säger Daniel Svensson, chef för HS Memory.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)