JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Distributören Acte delas upp i tre bolag, för passivt och elmekanik, inbyggda system respektive trådlös teknik. Förändringen träder i kraft 1 oktober.
Distributören Acte har gjort en helomvändning i sin strategi. Tidigare var ledorden centralisering, synergier och skalfördelar. Nu är det specialisering och anpassning till de lokala marknaderna som gäller.

Som konsekvens kommer verksamheten i Sverige att delas upp i tre bolag, ett för passivt och elmekanik, ett för inbyggda system och ett för trådlös teknik. Uppdelningen gjordes redan vid årsskiftet i form av divisioner, men den första oktober tas steget fullt ut då divisionerna blir enskilda bolag, ledda av Elisabeth Österlund respektive Thomas Lundell och Lars Öberg.

Förändringarna är initierade av den nya ledningen i Lagercrantz, Actes ägare, som tillträdde i maj 2004. Och enligt Thomas Lundell har gensvaret på marknaden redan varit bra.

- Vi får in fler projekt nu, och sakta men säkert ökar vi volymerna också, säger han.

Acte Embedded blir namnet på det bolag han kommer att leda. Fokus där ligger på hårdvara för lite tuffare industritillämningar, medicinsk teknik och kommunikation. Acte Wireless fokuserar på industri, larm och säkerhet samt fjärravläsning. Leverantörerna är i stort sett desamma som tidigare.

- Förr, då Acte ingick i Bergman & Beving, fanns en stark tro på spjutspetsföretag. Vi är lite tillbaka till den filosofin nu. Centraliseringen gav inte de skalfördelar som vi hade hoppats på, säger Thomas Lundell.

Totalt får de nya Actebolagen runt 60 anställda, varav cirka 20 på Acte Embedded och 10 på Acte Wireless.

- Trådlöst är det område som har störst tillväxt, det pratas om 30-40 procent. På inbyggnadssidan tror vi på 10-15 procent och på passivt och elmekanik är det ensiffrig tillväxt.

Bolagen kommer att sitta kvar i samma lokaler som tidigare.
 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)