JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Telekomleverantören Ascom Wireless Solutions investerar i en ny monteringslina för nio miljoner kronor i Herrljunga utanför Göteborg.
– Vi ser det som viktigt att ha en väsentlig del av vår produktion i Sverige eftersom huvudkontoret plus en del andra funktioner finns här i regionen. Till skillnad från andra företag ser vi fortfarande stora fördelar med att ha fortsatt kvalificerad produktion och hög teknisk kompetens samlad, säger företagets vd Lennart Karlsson i ett pressmeddelande.

Företaget investerar därför nio miljoner kronor i en ny ytmonteringslina för montering av kretskort till bland annat trådlösa telefoner och basstationer. Fabriken i Herrljunga sysselsätter drygt 230 personer som tillverkar ett par hundra tusen enheter årligen vilket motsvarar ungefär hälften av Ascom Wireless Solutions totala produktion.

Företaget investerade senast i en ny lina år 2003 och tillsammans med examensarbetaren Fredrik Johansson från Chalmers optimerades genomströmningen i den linan under hösten 2003 och våren 2004.

Med enkla åtgärder, som att ändra möbleringen runt ytmonteringslinan och genom att förändra rutinerna vid omställning till ett nytt jobb, ökade antalet placerade komponenter med 58 procent. Fredrik Johanssons examensarbete minskade samtidigt stressen för personalen.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)