JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Forskningssamarbete ska ge sänkt skatt
Den som samarbetar med högskolan och industriforskningsinstituten kan komma att få tillbaka en del av de satsade pengarna i form av sänkt skatt. Det vill vänsterpartiet som fått med en ram på 200 miljoner kronor för ändamålet i höstens budgetöverenskommelse.
Britt-Marie Danestig (v) som varit med och drivit frågan vill dock att reduktionen ska utgå till företag som ingår trepartssamarbeten med högskolor och industriforskningsinstitut, skriver Iris, som är ett nyhetsbrev från industriforskningsinstituten.

Det statliga verket Vinnova ska kvalitetspröva projekten.

– Tanken med skattereduktionen är att få företag att våga satsa på ett FoU-samarbete med forskare. Små och medelstora företag som har behov men ingen tradition ska stimuleras att utveckla sina produktion med hjälp av forskare, säger Britt-Marie Danestig till Iris nyhetsbrev.

Pengarna ska finnas tillgängliga från år 2007 och framåt och ska komma små och medelstora företag till godo. Utformningen av skattereduktionen är dock inte klar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)