JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PMC-Sierra köper Agilents lagringskretsar
Bredbandsspecialisten PMC-Sierra köper den del av Agilents halvledardivision som sysslar med kretsar för lagring och minneshantering för 3 miljarder kronor.
I somras sålde Agilent sin halvledardivision till ett onsortium bestående av de två kapitalförvaltningsbolagen Kohlberg Kravis Roberts och Silver Lake Partners, för 20 miljarder kronor. Agilents syftet var att renodla verksamheten till enbart mät och test.

Nu har den första delen av halvledarbolaget hitta nytt hem. PMC Sierra köper lagringskretsarna, det vill säga produkter för sådant som Fiber Channel, Sas, Sata och Scsi. Köpeskillingen, 425 miljoner dollar motsvarande cirka 3 miljarder kronor, betalas kontant.

Affärsområdet har 240 anställda i Kalifornien och Singapore.

Agilents halvledardivision är tämligen spretig - förutom lagringskretsarna finns här bland annat fiberoptiska sändtagare, optokopplare radio- och mikrovågskomponenter, CMOS-sensorer och asicar för bildbehandling, rfid-kretsar och lysdioder.

Vad som ska ske med resten av verksamheten är än så länge oklart, men enligt tidningen EE Times tyder affären på att styckvis försäljning är det troligaste alternativet. Kapitalförvaltningsbolagen har inget intresse av att driva verksamheten långsiktigt, utan vill hitta nya ägare.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)