JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 18 september 2020 VECKA 38
Bredbandsspecialisten PMC-Sierra köper den del av Agilents halvledardivision som sysslar med kretsar för lagring och minneshantering för 3 miljarder kronor.
I somras sålde Agilent sin halvledardivision till ett onsortium bestående av de två kapitalförvaltningsbolagen Kohlberg Kravis Roberts och Silver Lake Partners, för 20 miljarder kronor. Agilents syftet var att renodla verksamheten till enbart mät och test.

Nu har den första delen av halvledarbolaget hitta nytt hem. PMC Sierra köper lagringskretsarna, det vill säga produkter för sådant som Fiber Channel, Sas, Sata och Scsi. Köpeskillingen, 425 miljoner dollar motsvarande cirka 3 miljarder kronor, betalas kontant.

Affärsområdet har 240 anställda i Kalifornien och Singapore.

Agilents halvledardivision är tämligen spretig - förutom lagringskretsarna finns här bland annat fiberoptiska sändtagare, optokopplare radio- och mikrovågskomponenter, CMOS-sensorer och asicar för bildbehandling, rfid-kretsar och lysdioder.

Vad som ska ske med resten av verksamheten är än så länge oklart, men enligt tidningen EE Times tyder affären på att styckvis försäljning är det troligaste alternativet. Kapitalförvaltningsbolagen har inget intresse av att driva verksamheten långsiktigt, utan vill hitta nya ägare.


MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)