JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 19 september 2020 VECKA 38
Intersil satsar återigen på Sverige med ett eget kontor i Danderyd norr om Stockholm. Fast nu som ett renodlat analogföretag.
-         Nu drar vi igång verksamheten med eget kontor i Sverige igen, säger Ulf Eriksson.

Kontoret har visserligen funnits sedan år 2001, men legat i malpåse efter det att Intersil sålde sin wlan-verksamhet till Globespan Virata för två år sedan. Ulf Eriksson kommer närmast från Abacus och Memec, där han bland annat haft ansvar för Analog Devices analoga halvledare.

Intersils utstakade strategi är att växa som renodlat analogföretag. Hittills har företaget tillverkat mycket kundanpassade lösningar. Idag är runt hälften kundanpassat, men i och med förvärv av företag som Elantec och Xicor kommer företaget att släppa mer och mer standardkretsar. Kretsar för effekthantering (power management) och andra klassiska analoga funktioner är vad som står på agendan.

-         Vår produktportfölj överensstämmer ganska väl med Linear Technologys och Maxims, och framöver satsar vi än hårdare på det området.

-         Vi kommer exempelvis att släppa nya AD- och DA-omvandlare i början på nästa år. Det är ett område som vi tidigare inte varit så jättetunga på, säger Ulf Eriksson.

Hans uppgift blir nu att fokusera på Ericsson direkt och att stödja EBV samt Arrow som är Intersils distributörer i Norden. Den lokala förankringen är viktig, speciellt som Intersil inte anser sig ha haft tillräckligt fokus på verksamheten i Norden.

Tidigare har Intersil representerats av Spectrum Nordic i Sverige, men så är det alltså inte längre.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)