JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Saab Ericsson Space har utvecklat satellitantenner som ska styra och övervaka de tre Directv-satelliter som ska förse Nordamerika med högupplösta tv-program.
- Kunden har gjort leveransinspektion av antennerna och vi skeppar nu första omgången antenner efter ett års hårt arbete, säger Göran Forslund, projektledare på Saab Ericsson Space.

Saab Ericsson Space i Göteborg har alltså utvecklat och skeppat den första omgången av bredtäckande antenner till Directv-satelliterna som byggs av Boeing Satellite Systems i El Segundo. Totalt ska företaget leverera antenner till tre satelliter, sju antenner av fem olika varianter till varje satellit.

Antennerna som Saab utvecklat deltar inte i tv-sändningarna utan ska användas för att styra och övervaka de tre Directv-satelliter som framöver ska förse Nordamerika, inklusive Hawaii och Alaska, med högupplösta tv-program.

Satelliterna byggs på Boeings 702-plattform och blir de kraftfullaste Ka-bandssatelliterna som någonsin byggts. I detta samanhang innebär Ka-bandet en upplänk på 30 GHz och nedlänk på 20 GHz.

-  Speciellt på Ka-bandsfrekvenser behövs gedigen kunskap och hantverksskicklighet för att åstadkomma de små mekaniska strukturer med hög precision som krävs, säger Göran Forslund.

Saab Ericsson Space har konstruera och tillverka bredtäckande satellitantenner i 25 år.
Huvudkontoret ligger i Göteborg, medan företaget har dotterbolag i Österrike och USA.

Anna Wennberg

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)