JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synplicity slutar med verktyg för halvfabrikat

EDA-leverantören Synplicity ska sluta med verktyg till strukturerade asicar och minskar samtidigt personalen med 8 procent. Företaget kommer framöver att fokusera på verktyg för FPGA-kretsar och verifiering av asicar.
LSI Logics beslut att lägga ned Rapidchip, en familj med strukturerade asicar, har påverkat våra möjligheter att tjäna pengar på asicverktygen, skriver Synplicity i ett pressmeddelande.

– Vi ser fortfarande tillväxt på marknaden för strukturerade asicar men utväxlingen är större på verktyg för FPGA:er, syntes för DSP:er och verifiering av asicar, säger Gary Meyers som är vd för Synplicity.

Som ett resultat av förändringen kommer Synplicity att minska personalen med cirka 8 procent vilket motsvarar cirka 24 tjänster.

Företaget kommer att fasa ut följande verktyg: Amplify Rapidchip, Amplify ISSP, Amplify Accelarray och Synplify Asic. Men befintliga kunder som LSI, Fujitsu och NEC kommer att få support under en övergångsperiod.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)