JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Minnen säljer bättre än väntat

Halvledarindustrin kan se fram emot ett något bättre år än väntat. Orsaken är positiva signaler från minnesföretagen, enligt analysföretaget iSuppli.
Det är framförallt den ökade DRAM-försäljningen som ligger bakom iSupplis förbättrade prognos för halvledarmarknadens tillväxt under året.  Den tidigare tillväxtprognosen på 6,8 procent har nu höjts en smula till 7,4 procent, vilket i sin tur betyder att omsättningen på halvledare spås nå 254,7 miljarder dollar i år. Tillväxten i fjol låg på 3,6 procent.

Ljusglimten för minnestillverkarna är att kunderna vill ha allt fler bitar samtidigt som priset per minnesbit inte minskar i samma höga tempo som tidigare. Omsättningen på DRAM väntas växa med 6,2 procent i år vilket innebär att DRAM kommer att stå för runt 10 procent av hela halvledarvärldens årsomsättning, hävdar iSuppli.

NAND-flash som hade en extremt hög tillväxt i fjol, hela 62 procent, väntas växa med knappa 30 procent i år. NAND-flashförsäljningen når därmed upp i 13,8 miljarder dollar i år, enligt iSuppli.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)