JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson vill ge HSDPA till massorna

Ericsson Mobile Platforms har lanserat två nya HSDPA-mobilplattformar som enligt företaget är de mest kompakta och samtidigt de kraftfullaste på marknaden. De första telefonerna på dessa plattformar väntas i början av nästa år.
Ambitionen med plattformarna U350 och U360, som lanseras idag, är enligt Ericsson att ge kunderna möjlighet att ta fram HSDPA-telefoner som är tillräckligt billiga för att appellera till breda målgrupper.

– Med vår lösning kan mobiltillverkarna integrera HSDPA-funktioner i mobiltelefoner för massmarknaden, skriver Jörgen Lantto, vice vd på Ericsson Mobile Platforms, i ett pressmeddelande.

Enligt företaget är de nya plattformarna marknadens minsta och samtidigt kraftfullaste. U350 har fyra Edge-band och ett HSDPA-band. U360 har tre band för HSDPA. Båda har QVGA-display, tredimensionell grafik och stereoljud.

Arbetet att designa mobiltelefoner utifrån plattformarna har redan börjat hos några nyckelkunder som fått tillgång till provexemplar av kretsarna och referenskonstruktioner. I en komplett leverans ingår dessutom hårdvarunära mjukvara, utvecklingskort, utvecklings- och testverktyg, mjukvara för industrialisering samt användarstöd, utbildning och dokumentation.

– Vi väntar oss att de första kommersiella mobilerna på dessa plattformar når marknaden tidigt nästa år, skriver Lantto.

HSDPA står för High Speed Downlink Packet Access, och är en teknik för att öka bandbredden från 3G-basstationen till 3G-mobilen. Och man kan konstatera att det är mycket HSDPA för Ericsson just nu. Företaget fick i förra månaden motta pris som årets nätverksleverantör från den synnerligen viktiga kunden Vodafone, just för att man var först med HSDPA.

Tidigare denna vecka offentliggjordes också att man blir leverantör av det första svenska HSDPA-nätet, som byggs upp av operatören 3 och ska börja tas i drift någon gång under sommaren.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)