JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 11 augusti 2020 VECKA 33
Lönenivån på Sony Ericsson är för låg för att företaget ska kunna attrahera nyutexaminerade danska civilingenjörer.
Sony Ericsson behöver anställa cirka 200 personer till sin utvecklingsverksamhet i Lund. Företaget har bland annat försök att rekrytera nyutexaminerade civilingenjörer från danska högskolor.
Image
Lindoff behöver fler äss

- Det har inte gått något vidare. De ingångslöner de erbjuds av företagen på hemmaplan kan vi helt enkelt inte konkurrera med, säger Mats Lindoff, teknikchef Sony Ericsson, till Sydsvenskan.

Men att höja lönerna är inte aktuellt.

- Just nu söker sig många svenska nyutexaminerade civilingenjörer till oss och vi ser därför ingen anledning att höja ingångslönen för att locka hit just danskar.

När det gäller forskningen på svenska högskolor ser Mats Lindoff två områden som är eftersatta ur Sony Ericssons perspektiv. Det är antennteknik och programvara.

Antenntekniken blir allt viktigare eftersom mobilerna numera måste hantera en mängd olika frekvensband. I extremfallet kan det vara sju stycken för allt från den vanliga telefontrafiken till Bluetooth och wlan. Det här skapar problem eftersom antennerna tar plats och dessutom påverkar de varandra.

Programvaruinnehållet i mobilerna växer vartefter tillverkarna adderar nya funktioner. Resultatet är på väg att skapa liknande problem som redan finns i pc-världen.

- Högskolorna tycker inte det är roligt eftersom det inte anses som en egen forskningsgren. Men det finns en oerhört stor ekonomisk potential för dem som tar fram användbar teknik inom dessa områden som vi i branschen också är beredda att betala för, säger Mats Lindoff till Sydsvenskan.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)