JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Större delen av Solectrons personal inhyrd
Kontraktstillverkaren Solectron i Östersund har fler inhyrda medarbetare än fast anställda. Nödvändigt hävdar företagsledningen, otryggt enligt facket.
– Vi har en orderhorisont på två-tre veckor. Vi behöver bygga in flexibilitet i organisationen. Det är det här sättet vi har att konkurrera med gentemot låglöneländer, att alltid ha rätt kostnader, säger platschefen Anders Jönsson till Östersundsposten.

För företaget handlar det om att ha exakt rätt antal anställda utifrån hur stor tillverkningen är. Det kan handla om så stora skillnader som en fördubbling eller halvering från vecka till vecka.

Fabriken i Östersund producerar utrustning för det fasta telenätet åt Ericsson och förvärvades av Solectron i slutet av 1999. Sedan dess har en stor del av produktionen flyttat till lågkostnadsländer och efter det senaste varslet fick ytterligare 29 personer lämna företaget den 30 april.

Enligt Länstidningen sköts tillverkningen av 100 fast anställda och ett varierande antal inhyrda personer, för tillfället 150 personer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)