JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hectronic får norskt riskkapital för Europaexpansion
Uppsalabaserade Hectronic, som utvecklar och distribuerar datorkort för inbyggda system, vill expandera och tar därför in mer kapital.
Hectronic utvecklar kort, system och lösningar baserade på x86-arkitekturen och Embedded Windows, Embedded Linux eller realtidsoperativsystem. Företaget kan ta hand om allt från utveckling, produktägarskap och logistik till produktion av datorplattformar för inbyggda system.

– Vi har missionerat länge i Sverige och nu lossnar det ordentligt i hela Norden. Med Four Seasons Venture som ny ägare i ryggen får vi ett starkt utgångsläge och ökad trovärdighet gentemot storbolagen. Vi räknar med att avsevärt förstärka vår position i hela Norra Europa de kommande åren, säger Hectronics vd Kjell Brunberg i ett pressmeddelande.

Pengarna, som kommer från norska Four Seasons Venture, ska användas för att bredda Hectronics produktportfölj, expandera bolagets geografiska satsningsområde samt att finansiera utvecklingsuppdrag, industrialisering och leveranser av flera stora OEM-kontrakt
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)