JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NAND-flash får intressegrupp

Intel och några likasinnade har bildat en industrigrupp med målet att snabba upp anammandet av NAND-baserade flashminnen. Samsung och Toshiba är inte med.
Under förkortningen ONFI, Open NAND Flash Interface Working Group, har en rad företag bildat en förening som ska främja NAND-flashtillverkarnas intresse. Initiativet kom från Intel, som fått sällskap av bland andra Hynix, Micron, Sony och Phison.

Nättidningen EE Times påpekar att två betydande tillverkare dock saknas: Samsung och Toshiba är inte med i ONFIs laguppställning.

ONFI vill göra det enklare att integrera NAND-flash, i första hand i konsumentelektronik och persondatorer. Företagen jobbar gemensamt med att definiera och förbättra standarder för gränssnitt, på såväl chip- som kortnivå. En första gemensam specifikation ska presenteras under andra halvåret i år.

Gruppen menar att dagens standarder - i den mån de existerar - är såväl inkompletta som tvetydiga. En konsekvens blir att ett NAND-flash inte nödvändigtvis kan ersättas av ett annat, från en annan tillverkare, trots likvärdiga specifikationer. Detta är huvudorsaken till att NAND-flash inte anammats i högre utsträckning, hävdar gruppen.

Påpekas kan att Intel bedriver ett liknande arbete inom NOR-flash, tillsammans med ST Microelectronics.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)