JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Diskreta komponenter kostar pengar, tar energi och plats i bärbar elektronik. Sharps lösning är att bygga in olika funktioner, exempelvis drivenheter, direkt på skärmen.
Sharp utvecklar just nu teknik som innebär att man kan bygga in funktioner som traditionellt har krävt disktera komponenter direkt på glaset av en LCD-skärm. Exempel på funktioner som kan integreras är drivningen av själva skärmen, men också drivningen av ljudet.

Nyligen demonstrerade företaget en prototypversion av sin Zaurus PDA med drivenheten för ljud inbyggd på skärmen. Både interna och externa högtalare kan drivas på detta sätt, hävdar företaget.  

–    Nu jobbar vi med att föra över tekniken till mobiltelefoner med 2,2 tum stora skärmar, vilket är klart mer utmanande, säger Mike Brownlow, ansvarig för skärmutvecklingen på Sharp Laboratories i Europa, till nättidningen Electronics Weekly.

Mike Brownlow ansvarar även för andra intressanta integrationsprojekt inom labbets väggar. Där har man exempelvis också utvecklat en skärm med inbyggd korthållskommunikation. Basen är induktiv teknik som jobbar på 13,56 MHz, använder ASK-modulation och kommunicerar med 400 kbit/s över några centimeter. Nu letar Sharp tillämpningar.

–    Det vi utvecklat är en sorts rfid med display, utan några externa komponenter, säger Mike Brownlow.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)