JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 4 augusti 2020 VECKA 32
Industrin har påbörjat ett byte från parallella till seriella flashminnen i kostnadskänsliga tillämpningar. Flashveteranen Intel vill hänga med i teknikskiftet och släpper sina första NOR-flash med seriellt gränssnitt.
Seriella flashminnen väntas bli en stark konkurrent till parallella NOR-flash med låg minneskapacitet i många framtida tillämpningar, hävdar analysföretaget Gartner Dataquest.

–    Den här marknaden attraherar flera stora NOR-tillverkare just nu, eftersom man tror att den kommer att få en starkt till tillväxt framöver, säger Clare Hirst, minnesanalytiker på Gartner Dataquest.

Intel är en av NOR-drakarna som nu tar upp kampen för att åtminstone behålla sina marknadsandelar. Företagets första kretsar med SPI-gränssnitt släpps nu, medan volymer är planerade till slutet av året. De första kretsarna är baserade på ennivåslagring, SLC-teknik (singel level cell) och kommer i storlekarna 16, 32 samt 64 Mbit. De innehåller minnesblock om 8 och 64 kbyte.

Intels plan är att även erbjuda seriella minnen med flernivåslagring, MLC-teknik (multi lever cell). Dessa kommer att matas med 3V och siktar på en plats i basstationer, set-top-boxar och nätverksutrustning.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)