JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 14 juli 2020 VECKA 29


Ulf Lindefelt har befordrats till professor i fasta tillståndets elektronik vid Mittuniversitetets institution för informationsteknologi och medier. Hans forskning syftar till att tillverka mindre och billigare komponenter, en förutsättning för att exempelvis utveckla en viss form av rfid-teknik.
Nanorör och nanotrådar har fysikaliska egenskaper som gör att man framöver förväntas kunna tillverka teknik som inte är möjligt med dagens konventionella halvledarmaterial som kisel. Ulf Lindefelt kommer att forska inom en gren av detta område. Hans mål är att bana väg för elektronik som är baserad på nanomaterial och som kan tryckas direkt på bland annat papper.

–    Utvecklingen mot mindre, mer komplexa och billigare komponenter ställer också ökade krav på ny kunskap om de grundläggande materialegenskaperna. Det är främst inom den teoretiska delen av denna kunskapsuppbyggnad som jag forskar, säger Ulf Lindefelt.

Forskningen ingår i forskningsprogrammet Sensible Things that Communicate, som startade vid Mittuniversitet i april förra året.

Ulf Lindefelt är verksam vid Mittuniversitetet, Campus Sundsvall, sedan år 2003. Dessförinnan var han verksam som forskare vid ABB Corporate Research i Västerås under en femårsperiod.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)