JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel säljer mediakretsarna
Kanadensiska Eicon köper Intels verksamhet inom medie- och signalkretsar. Affären är ett led i Intels renodling av verksamheten.
Omkring 600 personer berörs av köpet - huruvida alla dessa erbjuds jobb inom Eicon är inte känt. Någon köpesumma är inte heller offentliggjord.

I affären ingår Intels hård- och mjukvara för så kallad Host Media Processing, SS7-signalering, samt lösningar för integration med televäxlar och dataslussar (gateways). Därtill ingår affärsenheten Dialogic, som enligt pressuppgifter tidigare varit utbjuden till försäljning.

Eicon, som hittills mest sysslat med kontorsväxlar och IP-servrar, räknar med att affären ska ge företaget möjlighet att ge sig in på delvis nya marknader, samtidigt som man förstärker erbjudandet till befintliga kunder. Man tar hjälp av två riskkapitalbolag för att finansiera det hela – Tannenbaum Capital Partners och Investcorp Technology Ventures.

För Intel är försäljningen en i raden av affärer i ansträngningarna att fokusera på kärnverksamheten – mikroprocessorer för pc och kommunikationsändamål. Man har bland annat sagt upp 1000 mellanchefer och sålt av enheten för kommunikations- och applikationsprocessorer – den köpte Marvell för 600 miljoner dollar i juni. Intel har också sänkt sin försäljningsprognos för året efter två kvartal som inte svarade upp mot förväntningarna. En större omorganisation är också planerad.

Intel understryker dock att man tänker fortsätta investera i en rad produkter för kommunikationsinfrastruktur, däribland bladservrar för Atca och Compact PCI.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus